Livelähetin historia ja nykytila

Livelähetti sai alkunsa syksyllä 2017. Livestriimaus-mahdollisuudet olivat tuolloin vasta tulossa sosiaalisen median eri kanaviin. Livelähetti otti tehtäväkseen opetella tämän uuden tekniikan hyödyntämisen ja tehdä sen julkisesti – omien live-lähetysten avulla. Niitä pyrittiinkin tekemään nopealla tahdilla ja mahdollisimman kirjavista aiheista, jotta parhaat käytännöt ja tekninen osaaminen saataisiin tulemaan selkärangasta.

Yksi ensimmäisistä Livelähetin live-haastatteluista syksyllä 2017.
Vantaa-kierroksella poikettiin mm. Hiekkaharjussa

Ajatuksena oli, että kunhan live-videoiden tekeminen olisi kunnolla hanskassa, voisimme aloittaa myös tilaustöiden vastaanottamisen ja tehdä siitä liiketoimintaa. Projekti jäi kuitekin ”oikeiden töiden” takia taka-alalle ja lopulta pitkälle tauolle vuosi aloituksen jälkeen eli syksyllä 2018.

Livelähetti toimi ensimmäisen toimintavuotensa aikana aluksi Info Totem Oy:n alaisuudessa. Myöhemmin se siirrettiin osaksi Tila ja Toiminta ry:n yhdistystoimintaa. Kummankaan organisaation aika ja resurssit eivät kuitenkaan riittäneet Livelähetin toiminnan kehittämiseen ja niinpä koko hanke jäi tauolle.

Nyt huhtikuussa 2020 ollaan tilanteessa, jossa aikaa toiminnan kehittämiseen jälleen on (syytä lienee turha selittää). Olemme toiminnan suhteen takaisin alkuruudussa eli kyseessä on tässä vaiheessa yksityisten henkilöiden harrastustoiminta. Laitteet ja osaaminen, joilla lähetyksiä tehdään on onneksi tallessa ja seuraavia lähetyksiä on jo suunnittelupöydällä.

Tulemme siis jatkamaan lähetysten tekemistä lähiaikoina ja kunhan maailma palaa kunnolla raiteilleen koronaviruspandemian jälkeen, teemme päätöksiä siitä mihin suuntaan Livelähettiä siinä vaiheessa viedään. Kaikki kommentit, ideat ja palaute otetaan kiitollisena vastaan.

Voit seurata Livelähetin matkaa tästä eteenpäin Facebook-sivuillamme ja Youtube-kanavallamme. Tilatkaa ja tykätkää jos näette siihen aihetta.

…ja tsemppiä vielä kaikille näinä vaikeina aikoina. Kaikesta selvitään!